Nastavljaju se aktivnosti Street Arts festivala

Street Arts festivalStreet Arts Festival, koji je održan u Mostaru od 21. do 24. maja, nastavlja svoje umjetničke aktivnosti i tokom narednih nekoliko dana.

Kreativna energija festivala i dalje se provlači ulicama grada kao i među sudionicima. Lokalni umjetnici, koje je kiša onemogućila u oslikavanju zidnih površina, dolaskom sunca počeli su oslikavati svoje murale.

Još jedna zanimljiva aktivnost Street arts Festivala realizira se u suradnji s mladim talentiranim srednjoškolcima. Naime, učenici i učenice Srednje građevinske škole Mostar oslikavaju zid Osnovne škole u Donjoj Drežnici. Planiranje ove aktivnosti počelo je prije nekoliko mjeseci u suradnji s ravnateljima škola, profesorima kao i učenicima koji sudjeluju na festivalu već nekoliko godina.

Za vikend je, također, planiran posjet sarajevskih umjetnika koji će raditi umjetničke intervencije u OKC “Abrašević”.

Nakon što se oslikaju svi murali bit će organizirana šetnja s sudionicima i građanima koju će animirati i voditi mladi glumci te u kojoj će se obići sve oslikane lokacije i otvoriti prostor za diskusiju, priopćeno je iz tima Street Arts Festivala.

Posted by on 2015-05-31. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login