Navijači Feyenoorda prouzrokovali višemilionsku štetu u Rimu

Feyenoord  Navijači holandskog nogometnog prvoligaša Feyenoorda prouzrokovali su štetu od 5,2 miliona eura u Rimu, tvrdi italijanski ministar unutrašnjih poslova Angelino Alfano.

Holandski navijači su prošlog mjeseca, pred meč Evropske lige između Rome i Feyenoorda, izazvali nerede i sukobili se s policijom u glavnom gradu Italije, pri tom oštetivši neke objekte od historijskog značaja, uključujući nedavno renoviranu fontanu “Della Barcaccia” iz 17. stoljeća.

“Policija je postupila profesionalno kako bi spriječila značajniju štetu. Njihovo nekontrolirano ponašanje nastalo je pod utjecajem alkohola, unatoč zabrani njegove prodaje u gradu tog dana”, kazao je Alfano, prenosi “Football-Italia”.

On je dodao da su italijanske vlasti završile procjenu štete u različitim sektorima koju su prouzrokovali navijači Feyenoorda i ona iznosi oko 5,2 miliona eura.

Holandska vlada odbila je da plati za bilo kakvu nastalu štetu.

Roma je eliminisala Feyenoord iz Evropske lige pobjedom u Rotterdamu rezultatom 2:1, a utakmica je prekinuta na 10 minuta zbog ponašanja holandskih navijača koji su ubacivali novčiće, upaljače i plastične banane u teren.

Posted by on 2015-03-08. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login