Niže cijene rominga krajem juna

roaming, mobitelSporazum o snižavanju cijena rominga između Crne Gore, BiH, Srbije i Makedonije u krajnjoj je fazi implementacije, a početak primjene planiran je za kraj juna, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Predstavnici Ministarstva rekli su da su regulatorne agencije sve četiri potpisnice Sporazuma donijele odluke o snižavanju cijena rominga, koje se međusobno primjenjuju po principu reciprociteta.

“Donošenje odluka uslijedilo je nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o romingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju”, naveli su iz Ministarstva.

U saopštenju se precizira da bi prvo sniženje cijena rominga trebalo da stupi na snagu 30. juna i traje godinu dana.

“Odlukama je predviđeno fazno snižavanje cijena rominga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa junom 2017. godine”, rekli su iz crnogorskog Ministarstva.

Sporazum o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem septembra prošle godine predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.

Posted by on 2015-05-05. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login