Nogometašice BiH na Međunarodnom turniru “Istra kup”

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Ženska nogometna A-reprezentacija Bosne i Hercegovine od 4. do 11. marta učestvovat će na Međunarodnom turniru “Istra Kup 2015.”, koji će se igrati u nekoliko hrvatskih gradova u Istri.

Najbolje bh. nogometšice igrat će u Vrsaru u grupi s reprezentacijama Kostarike, Velsa i “B” selekcijom Francuske.

Bh. reprezentativke danas su u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici obavile dva treninga, a u utorak ujutro  putuju u Hrvatsku.

Selektorica Samira Hurem kazala je da će  bh. tim učestvovat na kvalitetnom turniru, koji će biti dobra provjera forme za njene izabranice.

“Smatram da je odličan potez našeg saveza  što nam je omogućio da nastupimo na ovako jakom turniru. Jedini problem je što igračice nisu još uvijek dovoljno fizički spremne, jer zbog pauze u prvenstvu nisu ove godine imale priliku da igraju zvanične utakmice. Turnir ćemo iskoristiti da se izgradimo i budemo što uigranije do kvalifikacija”, izjavila je Hurem.

Naredni meč kvalifikacija za EURO 2016. godine u Francuskoj  nogometašice BiH igrat će 28. marta u gostima protiv Andore.

U Drugoj kvalifikacionoj grupi ekipa BiH zauzima pretposljednje, peto mjesto sa dva osvojena boda iz četiri susreta.

Posted by on 2015-03-03. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login