Novi album Dubioze kolektiv popularan čak i u Japanu i Novom Zelandu

Apsurdistan, Dubioza kolektiv

Apsurdistan, Dubioza kolektiv

Samo dva mjeseca otkako su izdali svoj posljednji album ‘Apsurdistan’, Dubiozu kolektiv prate veliki brojevi.

Album koji su stavili na besplatan download na ‘dubioza.org’ dosad je skinulo 150.000 ljudi diljem svijeta, pa čak i iz dalekog Japana i Novog Zelanda.

Međutim, ljubitelji njihove muzike su dokazali da su spremni i platiti svoj primjerak. Tako ‘Apsuridistan’  već skoro 8 sedmica varira između prvog i trećeg mjesta, a ove sedmice je ponovo najprodavaniji strani album u Hrvatskoj, po službenoj HDU listi.

Prvi singl ‘Kažu’ ima skoro 1.300.000 klikova na YouTubu u samo dva mjeseca. Po nekoj laganoj računici ispada oko 20.000 klikova na dan, a više od 800 svaki sat.

‘Kolektivno ludilo’ za ovim bendom već se odavno proširilo izvan granica ove regije. Iako stranci ne razumiju o čemu točno oni pjevaju, njihova energija i dobra muzika su prepoznati, pa i dovoljni da se unatoč jezičnoj barijeri, pune koncertni prostori na kojima sviraju, kupuju pa i „skidaju“ njihovi albumi.

Dubiozi se ne može poreći ni odlično vrijeme izlaska albuma. Pogledamo li što se događa u društvu oko nas, njihov album je svojevrsni glas novog vremena i jednog tolerantnijeg društva.

Posted by on 2013-06-07. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login