Obilježavanje 74. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi

Bitka na Neretvi

Bitka na Neretvi

Obilježavanje 74. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi bit će održano 6. maja u Jablanici, javljeno je iz SABNOR-a Jablanica.

Obilježavanje će biti održano u Muzeju “Bitke za ranjenike na Neretvi” u Jablanici, a prema protokolu u 11:15 sati planirano je otvaranje izložbe “Historijska pruga kroz historijske izvore”, jedne od najznačajnijih radnih akcija u bivšoj Jugoslaviji, omladinske pruga Brčko-Banovići – Arhiva Tuzlanskog kantona.

Nakon otvaranja izložbe, u 11 sati i 45 minuta biti će održana manifestacija “Cvijet za ranjenike”, odnosno spuštanje 74 karanfila s mosta u rijeku Neretvu.

Polaganje cvijeća na spomen-obilježje Muzeja “Bitke za ranjenike na Neretvi” planirano je u 12 sati, nakon čega će se održati svečana akademija te kulturno-zabavni program.

Pored spomenutog, planiran je i koncert za mlade, te dokumentarni film “Golim rukama”, autora Hajrudina Šibe Krvavca.

Iz SABNOR-a Jablanica ovim putem mole delegacije koje žele položiti cvijeće da svoju prijavu izvrše kod organizatora manifestacije na spomen obilježju.

Pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, SABNOR BiH i općina Jablanica, a organiziraju je SABNOR BiH, SABNOR Jablanica, Društvo “Josip Broz Tito” Jablanica, te muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi”.

Posted by on 2017-04-12. Filed under Jablanica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login