Obilježena 12. godišnjica ubistva Zorana Đinđića

Zoran Ðinđić

Zoran Ðinđić

Šetnjom centralnim ulicama Beograda i polaganjem vijenaca u dvorištu Vlade Srbije te na Novom groblju danas je obilježena 12 godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Ðinđića.

Supruga ubijenog premijera Ružica i sin Luka položili su cvijeće i odali počast na Ðinđićevom grobu u Aleji velikana na Novom groblju.

Ranije je Demokratska stranka, na čelu s vođom Bojanom Pajtićem, šetnjom od sjedišta stranke u Krunskoj ulici do Aleje velikana i polaganjem cvijeća obilježila godišnjicu Đinđićeve smrti.

Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića organizovala je “Šetnju za Zorana” koja je krenula iz Simine ulice, preko Terazija, dvorišta Vlade Srbije do Aleje velikana na Novom groblju, a lider Nove stranke i premijer nakon ubistva Ðinđića Zoran Živković u jutarnjim satima položio je cvijeće na grob ubijenog premijera, prenosi Tanjug.

“Još nismo stvorili zemlju koja bi bila dostojna Zoranove žrtve i naših zajedničkih ideala, ali to nam ne može umanjiti obavezu, niti nas osloboditi posla koji i dalje želimo da radimo”, rekao je Jovanović.

“Dvanaest godina posle njegove pogibije mi i dalje radimo na ostvarenju tih ciljeva. Taoci smo glupih podela, energiju koja nam je na izmaku trošimo na besmislene ratove i još kao društvo nemamo one sposobnosti niti osobine koje su bile karakteristične za Zorana”, rekao je Jovanović.

Ranije su članovi Vlade Srbije, predvođeni premijerom Aleksandrom Vučićem, položili vijenac na spomen-ploču u dvorištu ispred zgrade Vlade.

Đinđić je ubijen snajperskim hicem ispred službenog ulaza u zgradu Vlade Srbije 12. marta 2003. godine u 12:25.

Posted by on 2015-03-12. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login