Objavljena imena učesnika umjetničke kolonije u Počitelju

Počitelj Ovogodišnje izdanje Međunarodne umjetničke kolonije u Počitelju, 51. po redu, održavat će se od 20. do 27. jula, a u radu Kolonije sudjelovat će oko 25 domaćih i inozemnih umjetnika.

Održavanje Međunarodne umjetničke kolonije Počitelj omogućilo je Federalno ministarstvo kulture i sporta, a podržali su je brojni sponzora, saopćili su organizatori.

U ugodnoj atmosferi počiteljske kolonije umjetnici će provesti sedam dana tokom kojih će kreirati umjetnička djela, ali i imati priliku obići mnogobrojna obližnja, kulturna i prirodna blaga naše zemlje, kao što su grad Mostar, nekropola stećaka Radimlja, vodopad Kravice, Makova hiža u Stocu i druga.

Po završetku Kolonije bit će održana prigodna manifestacija na kojoj će sudionicima biti dodijeljeni certifikati. Također, bit će priređen i prigodan muzički i kulturni program, a manifestaciji će moći prisustvovati svi zainteresirani posjetioci.

Izložba radova s ovogodišnje Kolonije bit će tradicionalno prikazana u Sarajevu, u galeriji “Roman Petrović” naredne godine i to u povodu 1. marta, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Pored četvero odabranih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, u radu Koloniji sudjelovat će umjetnici Carl Heinz Dextl (Njemačka), Daniela Jauregui Servin (Meksiko), Refki Galopeni (Kosovo), Stano Cerny (Slovačka), Aleksandar Spasoski (Makedonija), Gulay Yuksel (Turska), Marta Tuta (Hrvatska), Marko Pašalić (Hrvatska), Aleksandra Đorđević (Srbija), Nataša Milovancev (Makedonija), Iskra Bravo (Srbija), Stephan Graf Bentzel (Njemačka) Josephine Kaiser (Njemačka), Irena Gajser (Slovenija), Anka Krašna (Slovenija), Zvonko Pavličić (Crna Gora) i Tijana Vujović (Crna Gora).

Posted by on 2015-07-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login