Od 20. do 25. augusta 13. Mediteran film festival

 Mediteran film festival

Mediteran film festival

Ovogodišnji, 13. po redu Mediteran film festival (MFF) održat će se u Širokom Brijegu od 20. do 25. augusta. Direktor ovog festivala Tomislav Topić istaknuo je kako će se na MFF-u prikazati ukupno 40 filmova, a 23 će ih biti u konkurenciji za nagradu “Kristalni projektor – Grand prix”.

“Sedam filmova bit će prikazano u pretprogramu, a ove godine imat ćemo i program kratkih igranih filmova ‘kratki, povratak kući’. Festival ćemo otvoriti dokumentarnim filmom Đure Gavrana ‘Veliki dan’, a zatvoriti igranim filmom izvan konkurencije ‘Sonja i bik’ redateljice Vlatke Vorkapić, u kojem glumi i naš Goran Bogdan”, kazao je Topić nakon potpisivanja sponzorskog ugovora s HT Eronetom koja će biti zlatni sponzor ovog festivala.

Inače, MFF je najstariji festival dokumentarnog filma u regiji. Jedan je od rijetkih festivala koji novčano nagrađuje pobjednike festivala te im na taj način pomaže u ostvarivanju novih filmskih projekata.

Posted by on 2012-08-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login