Održana Prva biciklijada u Neumu

Neum

Neum

U povodu Svjetskog dana sporta, Hrvatski vaterpolo klub “Jadran” i Biciklistički klub “Neum” u subotu su organizirali Prvu biciklijadu “Neum 2015.”.

Biciklijada u dužini 50 kilometara vozila se od središta Neuma do Starog grada u Hutovu i natrag, a u njoj je sudjelovalo pedesetak biciklista iz Hercegovine i Hrvatske.

Po dolasku u Stari grad, sudionike je o historiji i važnosti tog mjesta upoznao istraživač i publicist Stanimir Vukorep.

U sklopu manifestacije održala se i biciklijada za djecu koja se vozila  neumskom šetnicom, a upriličen je i prigodan zabavni program.

Organizatori su istaknuli kako su zadovoljni što se i Neum ucrtao na biciklistilčku kartu BiH te su izrazili nadu kako će biciklizam u najjužnijoj bh. općini postati još više popularan te da će Općina Neum iskoristiti turističke potencijale koje nudi cikloturizam.

– Zadovoljno smo organizacijom prve biciklijade, a vjerujemo kako će iduće godine biti još bolja te da će privući još više biciklista iz cijele BiH, ali i Hrvatske – kazao je Željko Vukorep iz Biciklističkog kluba “Neum”.

Današnji događaj podržali su Općina Neum , Hotel “Sunce” i Pekarna “Adria”.

Posted by on 2015-05-31. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login