Old Trafford neće mijenjati ime

Old Trafford

Old Trafford

Navijači Manchester Uniteda mogu odahnuti, Old Trafford ostaje Old Trafford. Iako se posljednjih mjeseci nagađalo kako bi legendarni stadion mogao promijeniti ime, vlasnici Uniteda, američki milijarderi, braća Joel i Avram Glazer, odlučili su kako ‘prodaje’ imena ipak neće biti.

Chevrolet je navodno ponudio 30 miliona eura na godinu kako bi se stadion zvao ili Chevrolet Old Trafford ili samo – Chevrolet Stadium. No braća Glazer, protiv kojih se već deset godina ‘bori’ većina pravih i istinskih navijača Uniteda, odlučila su kako neće ‘dizati tenzije’. Ionako su dovoljno nepopularni među navijačkim pukom, ne treba im novi sukob i to pogotovo oko stadiona. S druge strane, taj bi novac zasigurno bio od velike pomoći u nastojanjima da se smanje milionski dugovi kluba, a u isto vrijeme mnogi su klubovi već od ranije prodali prava na ime stadiona i dobro zarađuju.

Tako Arsenal od avio-kompanije Emirates na godinu dobije čak 42 miliona eura, a Manchester City od Etihad Airlinesa ‘okruglo’ 50 miliona eura. Nedavno se spominjalo kako je Real Madrid spreman preimenovati svoj Santiago Bernabeu u Abu Dhabi Bernabeu, a za to bi na godinu dobio ‘samo’ 21 milion eura, prenosi Goal.

Braća Glazer i Manchester United ovim su potezom možda izgubili tridesetak miliona eura na godinu, no Glazeri su ipak ‘kupili mir’ s navijačima.

Posted by on 2015-05-11. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login