Općina Kakanj: Raspisan konkurs za dodjelu studentskih stipendija

 

Kakanj

Kakanj

U skladu sa planiranim budžetskim sredstvima općina Kakanj raspisala je konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2011/12. godini redovnim i vanrednim studentima sa prosječnom ocjenom 9 i više sa područja općine Kakanj.

“Pravo učešća za dodjelu stipendija imaju redovni studenti prvog i drugog ciklusa koji prvi puta upisuju odgovarajuću godinu studija u Bosni i Hercegovini, redovni samofinasirajući studenti, vanredni studenti sa prosjekom ocjena devet  i više ili istom ocjenom u skladu sa pravilima univerziteta gdje studiraju i studenti koji ne primaju stipendiju drugog poslodavca, a imaju prebivalište na području općine Kakanj”, navodi se u konkursu.

Pravo učešća na konkursu za dodjelu općinskih stipendija nemaju: studenti apsolventi, studenti koji u tekućoj godini na istom ili drugom fakultetu upisuju istu godinu studija, vanredni studenti čiji je prosjek ocjena ispod devet, studenti  koji primaju stipendiju drugog poslodavca i studenti koji studiraju na visokoškolskim ustanovama van Bosne i Hercegovine.

Visina stipendije se utvrđuje u iznosu od 800,00 KM, a isplata će se izvršiti u tri jednake rate u jednakim vremenskim intervalima.

Konkurs ostaje otvoren do 12. jula 2012. godine.

Posted by on 2012-06-29. Filed under Kakanj, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login