Organizacioni odbor: Sarajevo spremno za dolazak pape Franje

Papa FranjoZavršene su sve protokolarne, tehničke, organizacione i finansijske pripreme za dolazak pape Franje. Ovo je prilika da se pokaže da se u BiH može i želi graditi bolja budućnost za sve građane.

Vojni biskup u BiH Tomo Vukšić izrazio je radost zbog dolaska pape Franje, “koji je 266. nasljednik apostola Petra”.

“Papa je za nas Petar naših dana, a s nama kršćanski vjernik. Upravo zato najavljujući svoj dolazak u Sarajevo rekao je da na prvom mjestu dolazi da ohrabri katoličke vjernike”, naveo je biskup Vukšić.

On je ocijenio da je druga svrha Papine posjete da “podstakne dobro i doprinese izgradnji bogatstva i mira”, kao temelja društvene sloge koju treba brižno izgrađivati.

Predstavnik Pododbora za bezbjednost Irfan Nefić pozvao je vozače da u slučaju saobraćajnih nesreća u kojim nema povrijeđenih uklone vozila sa trase i sačekaju policijsku patrolu da ne bi došlo do zastoja u saobraćaju na trasi kojom će proći papa.

On je pojasnio da će od petka u 18.00 sati do subote do 24.00 sati  biti zabranjeno vozilima težim od 3,5 tone da se kreću autoputem i magistralnim putevima na području Kantona Sarajevo.

Nefić je pojasnio da će sve ljetne bašte na trasi kojom papa prolazi i na mjestima koja će posjetiti u Sarajevu biti uklonjene u petak i biće im zabranjen rad.

Posted by on 2015-06-05. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login