Osam proizvoda koji podižu energiju

Bilo bi lijepo znati sve moguće načine da se razveselimo – a istovremeno ne štetimo našem zdravlju.

Avokado
Avokado

Evo nekih korisnih grickalica (bez kofeina) koje će vam pomoći da poboljšate pažnju i koncentraciju – i da živite sigurno do večeri kada možete pasti na krevet.

Avokado
Pored prijatnog, nenametljivog ukusa, također daje energiju. Sadrži mnogo omega-3 i omega-6 masnih kiselina koje pomažu u poboljšanju cirkulacije krvi i smanjenju nivoa holesterola. Bogat je i proteinima.

Kupus
Bogat je vitaminima i mineralima koji su dobri za mozak. Ljudi se zbog niskog nivoa željeza mogu osjećati umorno, a kupus je odličan izvor.

Jabuka
Bogata fruktozom, važan izvor energije za mozak i tijelo. Osim toga, dobro zadovoljava glad.

Zrna pšenice
Zrna pšenice su savršena grickalica i tijelo najlakše iz njih iskoristi vitamine B, C i folnu kiselinu, zahvaljujući čemu se osejćate manje pospano.

Orasi
Jedna od najboljih opcija za osvježenje od umora i gladi. Posebno je važan koncentrat svih važnih makronutrienata: proteina, masti i ugljikohidrata.

Borovnice
Ne samo da su prijatnog ukusa već daje energiju i poboljšava dotok krvi u mozak.

Matcha
Ovo nije samo trend, već i odličan način za povećanje nivoa energije. Sadrži sve važne minerale, antioksidante i aminokiseline. Za razliku od kafe, sadržaj kofeina je minimalan, a u kombinaciji sa l-teanom ima magično dejstvo na tijelo, povećavajući pažnju i koncentraciju.

Gorka čokolada
Bogata je teobrominom, prirodnim stimulansom. Osim toga, tamna čokolada doprinosi proizvodnji serotonina. Što je manje šećera, to bolje!

Posted by on 2019-04-02. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login