Otvoren 10. Omladinski Film Festival Sarajevo

Omladinski filmski festival

Omladinski filmski festival

Deseti Omladinski filmski festival (OFF) Sarajevo otvoren je sinoć projekcijom filma “Lijana”, srbijanskog reditelja Ivana Đurovića, nakon čega je upriličeno druženje publike sa ekipom filma.

Upriličena je i ceremonija otvaranja Festivala, a crvenim tepihom su prošetale brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života BiH i regije te ekipe filmova iz takmičarskog programa ovogodišnjeg Festivala.

Direktor Festivala Kenan Musić istakao je da je ovo najbolje festivalsko izdanje dosad te da će publika imati priliku u narednih pet dana pogledati sjajne filmove. Ovogodišnji Festival donosi 31 film iz 14 država svijeta.

Počasni festivalski prstenovi ove godine za podršku razvoju Festivala dodijeljeni su ministru kulture i sporta KS Mirvadu Kuriću te kompaniji BH telekom.

Ministar Kurić je naglasio važnost Omladinskog film festivala te kako je bitno da ovakvim događajima prisustvuju i starije kolege iz filmske industrije i na taj način daju podršku ovom festivalu, saopćili su organizatori.

Posted by on 2018-09-01. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login