Otvoren drugi “Juventafest”

JuventafestNa velikoj sceni Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo svečano je otvoren Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Juventafest.

U toku festivala, šest srednjoškolskih dramskih grupa iz četiri države: Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH, imaće priliku da prikaže svoja ostvarenja, ali i da prošire svoja znanja i vještine nizom dramskih radionica.

Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Juventafest nastao je sa ciljem da se skrene pažnja na važnost dramske edukacije u formiranju i razvoju ličnosti kod tinejdžera.

Ovogodišnji, drugi po redu Juventafest održati će se pod sloganom „Drugi i drugačiji“, koji ukazuje na cilj organizacije Festivala sa još kvalitetnijim sadržajima, opsežnijom edukacijom te intenzivnijim druženjem i sticanjem internacionalnih poznanstava.

Festival će se odvijati na dvije lokacije: Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo i na Akademiji  Scenskih Umjetnosti – Otvorena scena Obala.  Ulaz na sva festivalska dešavanja je slobodan i otvoren za sve  goste.

Festival će biti zatvoren 17. septembra, dodjelom nagrade za najbolju predstavu Juventafesta te Specijalne nagrade  za inovativni pristup teatarskoj umjetnosti.
Juventafest slavi rad, ljubav prema scenskim umjetnostima, prijateljstvo, znatiželju, suradnju i toleranciju.

Juventafest slavi mladost i slavi igru, te bilo da ste srednjoškolac, ljubitelj teatra ili profesionalni teatarski radnik, uvijek može da vas nauči nečemu novom, ili podsjeti na neke zaboravljene stvari kao što su spontanost, intuitivnost i razigranost.

Posted by on 2014-09-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login