Otvoren Muzej Tine Tarner

muzej, Tina TarnerŠkola s jednom učionicom koju je Tina Tarner pohađala, otvorena je kao muzej posvećen pjevačci i njenom djetinjstvu u malom gradu Natbuš u američkoj državi Tenesi. Više od 100 ljudi je prisustvovalo jučerašnjoj ceremoniji s presijecanjem vrpce i obilaskom Muzeja Tine Tarner u školi Fleg grou.

U tom muzeju su izložene zlatne i platinijumske ploče, kao i blještava odeća koju je Tina Tarner nosila na koncertima izvodeći mnoge hitove poput “Nutbush City Limits”, “Proud Mary” i “What’s Love Got To Do With it”.

Tina Tarner, koja živi u Cirihu u Švajcarskoj, nije prisustvovala otvaranju, ali je snimila video prikazan na ceremoniji.

Ona je rekla da nije mogla da dođe pošto ima problema s dugim letovima. Zahvalila je svima koji su bili uključeni u projekat koji je podržavala od početka.

Otvaranju muzeja pristuvovali su i obožavatelji iz Holandije, Njemačke i Švedske, a muzičari Melis Eteridž, En Vilson iz Harta (Heart), Majk Lav iz Bič bojsa (Beach Boys) i grupa Ouk ridž bojs (The Oak Ridge Boys) poslali su video posvete.

Škola Fleg grou u mjestu Natbuš na oko 65 kilometa od Memfisa nalazila se na farmi Bendžamina Flega koji je uvidio potrebu za školom za afroameričku djecu iz te oblasti i počeo njenu izgradnju 1889. godine.

Ta škola je zatvorena 60-tih godina prošlog vijeka, pa je pretvorena u ambar, da bi na prikolici iz Natbaša bila prebačena u Braunsvil 2012. godine.

Posted by on 2014-09-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login