Otvorene prijave za Mostarsku lisku 2020.

Narodno pozorište u Mostaru objavilo je javni poziv za sudjelovanje na 17. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2020”, koji će se održati od 10. do 17. aprila sljedeće godine.

Mostarska liska
Mostarska liska

Pravo prijave imaju sva profesionalna pozorišta, trupe i ostale organizacijske forme profesionalne pozorišne produkcije koje su producirale predstavu komediografskog žanra u umjetničkoj sezoni 2016./2017. do dana prijave (od 1. septembra 2016. godine do 15. februara 2020.).

Nagrade Festivala dodjeljuje stručni žiri, i to Veliku lisku – Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini; Veliku lisku – nagradu za najboljeg glumca Festivala; Veliku lisku – nagradu za najbolju glumicu Festivala; Veliku lisku/plaketu Ahmet Obradović – nagradu za najbolju režiju.

Stručni žiri nakon svake izvedene predstave u konkurenciji Festivala, dodjeljuje i Malu lisku – nagradu za najboljeg glumca ili glumicu večeri.

Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i žiri publike te žiri medija.

Rok za prijave na 17. “Mostarsku lisku” traje do 15. februara 2020. godine, a pravila i obrazac za prijave objavljeni su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini na prošlogodišnjoj “Mostarskoj liski” pripala je predstavi “Zašto je poludeo gospodin R?”, autora Rainer Werner Fassbinder i Michael Fengler, u režiji Bobe Jelčića i izvedbi ansambla Jugoslavenskog dramskog pozorišta iz Beograda, podsjećaju Narodnog pozorišta u Mostaru.

Posted by on 2019-12-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login