Otvorenje zimske turističke sezone 21. decembra na Bjelašnici

Bjelašnica, Igman, skijanje, turizam, turisti

Bjelašnica

Otvorenje zimske turističke sezone 2014./2015 bit će održano 21. decembra u Babinom dolu na Bjelašnici, a organizatori će gostima ponuditi besplatno skijanje, prijevoz, kuhano vino, vojnički grah i dobru zabavu.

Otvorenje sezone organiziralo je Ministarstvo privrede KS-a, Općina Trnovo, Hotel “Maršal”, Kantonalno javno preduzeće ZOI’84 i Direkcija za turizam KS-a.

Ministar privrede KS-a Emir Hrenovica kazao je na današnjoj pres-konferenciji na Bjelašnici da će Ministarstvo organizirati besplatan prijevoz za građane Sarajeva do Bjelašnice dodajući da očekuje dolazak oko 2.000 do 2.500 gostiju.

– Zbog stresova i kisika trebate dolaziti na Bjelašnicu. Dođite i zabavite se, jer trebamo održavati tradiciju naših olimpijskih ljepotica – poručio je Hrenovica.

Direktor ZOI’84 Mithat Hubijar  kazao je da su oni zaduženi za pravljenje bine za urpiličenje zvaničnog dijela programa i besplatne ski-liftove.

– Vertikalni transport za skijaše je spreman i obećavam svim posjetiteljima Bjelašnice i Igmana da će ZOI’84 učiniti sve da ispoštuje ono što konzumenti usluga budu zahtijevali – poručio je.

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo kazao je da će na otvorenju u sklopu kulturno-umjetničkog programa učestvovati folklorno društvo “Bjelašnica”, te da će organizirati posluživanje proizvoda domaće kuhinje i TV prijenos manifestacije.

Direktor Hotela “Maršal” Zahid Bešović istakao je da će ustupiti  prostor hotela, konzumaciju hrane i pića te organizirati zabavni program angažiranjem jednog od popularnih pjevača.

Također je najavio da će u hotelu biti upriličen mini sajam domaćih privrednika.

Posted by on 2014-12-16. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login