Pao Kiowa Warrior kod Zlarina u Hrvatskoj

U Hrvatskoj u blizini Zlarina (Šibenik) se srušio vojni helikopter Kiowa Warrior. Na terenu su brojne službe. Još se ne zna koliko je ljudi bilo u helikopteru niti jesu li ozlijeđeni.

Kiowa Warrior
Kiowa Warrior

Iz Centra 112 kazali su da je vozilo hitne službe na putu prema mjestu događaja, a još nemaju informacije ima li u nesreći ozlijeđenih.

“Obavještavamo vas da je u Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe”, javila je šibenska policija.

Ministarstvo obrane potvrdilo je da se radi o padu helikoptera Kiowa Warrior.
“U području otoka Zlarina i Zablaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljka 27. siječnja 2020. u 10,30 sati. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade. Pravovremeno ćemo izvijestiti javnost o detaljima”, javljaju iz MORH-a.

Riječ je o helikopterima koji su odnedavno u sastavu MORH-a, a Hrvatska vojska dobila ih je na poklon od SAD-a.

Posted by on 2020-01-27. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login