Peleov saigrač prodao zlatnu medalju sa SP za kokain

Paulo Cesar, PeleBivši brazilski reprezentativac Paulo Cesar, član slavne nogometne reprezentacije ove južnoameričke države predvođene Peleom, koja je osvojila naslov svjetskog prvaka na Mundijalu u Meksiku 1970. godine, prodao je svoju zlatnu medalju kako bi kupio kokain, prenose agencije.

„Nisam imao nikakvu kontrolu nad sobom. Nisam trebao prodati tu dragocjenu medalju“, rekao je Cesar u razgovoru za brazilski Globonews.

„To mi je strašan gubitak. Nikome te nisam rekao, ali sad priznajem vama. Meni je tada najvažniji bio kokain. Medalja je bila nevažna“, rekao je taj 65-godišnji bivši veznjak brazilske reprezentacije.

Izgubio i tri stana

Paulo Cesar igrao je u najvećim brazilskim klubovima Botofagu, Flamengu, Fluminenseu, Gremiju, Vascu da Gami i Corinthiansu.

Ovisnost o kokainu razvio je dok je igrao za francuski Marseille u sezoni 1974/75. Trebalo mu je 17 godina da je pobijedi, a u međuvremenu je, osim zlatne medalje svjetskog prvaka, zbog droge izgubio i tri stana.

Na Svjetskom prvenstvu u Meksiku odigrao je pet utakmica za Brazil, ali je polufinale i finale odgledao s klupe.

Za reprezentaciju je ukupno odigrao 57 utakmica i postigao 10 golova.

Posted by on 2015-04-24. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login