Pjevač Luis poginuo u saobraćajnoj nesreći

Ljubiša Stojanović LuisPjevač Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je jutros oko 5 sati u lančanom sudaru nekoliko automobila između Feketića i Vrbasa u Srbiji.

U nesreći je povrijeđeno i troje Luisovih saradnika koji su bili sa poznatim pjevačem u kolima. Oni su poslije ukazane ljekarske pomoći u bolnici u Vrbasu pušteni na kućno liječenje, prenosi Blic.

Za sada nije poznat uzrok saobraćajne nesreće, a poslije policijskog uviđaja bit će poznato više detalja o tragediji.

Poznati pjevač bavio se muzikom od 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspješno izvodio pjesme Luisa Armstronga. Završio je srednju muzičku školu u Nišu, a u Beogradu Fakultet muzičke umjetnosti.

Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srbijanskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom „Ne kuni me, ne ruži me, majko“, koji je uspješno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

Tvorac je mnogobrojnih hitova među kojima su “Dunjo moja”, “Sve se osim tuge deli”, “Obriši suze, mala moja”, “Ciganski san”, “Opa, opa”, “Slike u oku”…

Zajedno sa srbijanskim bendom „Flamingosi“, pobijedio na Beoviziji 2006. godine sa pjesmom “Ludi letnji ples”.

Posted by on 2011-07-31. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login