Počele pripreme za Sajam malog biznisa u Tuzli

TuzlaU Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti održan je prvi sastanak odbora za organizaciju Sajma malog biznisa koji će se održati u maju u Tuzli u cilju prezentacije poslovnih ideja koje se mogu realizirati s malim ulaganjima i time pomoći mnogim nezaposlenim i obespravljenim radnicima.

Za razliku od ostalih sajmova poduzetništva i malog biznisa, fokus sajma u Tuzli bit će na edukaciji i prenošenju znanja, kako bi se građani koji traže posao mogli upoznati s desetinama poslovnih ideja u kojima možda pronađu šansu za sebe i svoju porodicu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Privredne komore Tuzlanskog kantona, Udruženja samostalnih privrednika, Udruženja poljoprivrednika BOSPER, Udruženja BOSFAM, Kuće Plamena mira, Udruženja pčelara, s namjerom da se krug u organizacionom odboru proširi za subjekte koji mogu doprinijeti uspješnoj realizaciji prvog Sajma malog biznisa u Tuzli.

Zaključeno je da sudionici sastanka sačine svoje prijedloge izlagača i predavača, kao i da se malim poduzeticima javno ponudi mogućnost predstavljanja proizvoda i prenošenja znanja na Sajmu malog biznisa.

Izraženo je zadovoljstvo odjekom koji je projekt Sajma malog biznisa u Tuzli imao u BiH i regiji, budući da su svi vodeći mediji prepoznali ideju Sajma kao svojevrsnu intervenciju u rješavanju socijalnih problema kroz vlastitu invenciju i kreativnost, saopćeno je iz Grada Tuzle.

Posted by on 2015-02-17. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login