Počelo objavljivanje dokumenata Billa Clintona, među njima i oni o Srbiji

Bill Clinton

Bill Clinton

Nacionalni arhiv SAD-a počeo je da objavljuje najavljenih 2.500 stranica dokumenata Billa Clintona iz vremena kada je on obavljao dužnost predsjednika, javio je AP, dodajući da će među njima biti i dokumenti o Srbiji.

Dokumenti koji će se sada objaviti odnose se i na Srbiju, a tu su i zapisi dvojice njegovih savjetnika, dokumenti vezani za njegov oproštajni govor i druga pitanja.

Bit će objavljene i bilješke savjetnika Michael Waldmana koji je pisao govore Clintonu i savjetnika za domaću politiku Irae Magazinera.

Novi set dokumenata sadrži skice Clintonovih govora, podatke o načinu na koji će se rješavati klimatske promjene, o republikanskim oponentima i medijima.

To je drugi set dokumenata koji su počeli da se objavljuju od februara.

Oni su dio od oko 30.000 stranica prikupljenih dokumenata, koji će biti javno distribuirani narednih sedmica.

Do sada je objavljeno oko 8.000 stranica predsjedničke dokumentacije Billa Clintona, što je dio od oko 30.000 stranica iz predsjedničke biblioteke u Little Rocku, u saveznoj državi Arkanzas.

Sa dokumenata koji će biti objavljeni, oznaka povjerljivosti je skinuta u januaru 2013. godine, a sada su službenici Nacionalne arhive obavijestili kancelarije Clintona i predsjednika Baracka Obame da će ih objelodaniti.

Obje kancelarije su nedavno dale saglasnost za njihovo objavljivanje.

Posted by on 2014-03-30. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login