Počeo protest “Jedan od pet miliona” ispred Vlade Srbije

Novi protest „Jedan od pet miliona“ počeo je ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici. Građanima se ispred Vlade Srbije obratio glumac i funkcioner Demokratske stranke Branislav Lečić.

Beograd, protest
Beograd, protest

On je rekao da se ipak neće šetati do zgrade televizije Pink, kako je ranije najavljeno, zbog provokacija koje priprema vlasnik te televizije Željko Mitrović. On je poručio građanima da treba da krenu do Trga republike i „oslobode ga od aktuelne vlasti“.

Građani se pozivaju da na skupu prate uputstva redara i suzdrže se od uvredljivih komentara, zbog svoje i bezbjednosti svih okupljenih.

Na ovo okupljanje stigli su i studenti nakon velike studentske šetnje koja je pod sloganom „Studenti ne ćute“ krenula u 16 sati od Studentskog grada na Novom Beogradu.

Lideri Saveza za Srbiju su nešto prije 18 sati došli ispred zgrade Televizije Pink, gdje su položili vijenac sa fotografijom jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića i porukom „Saznaćemo ko te je nanišanio spotom na Pinku. Obećavamo“.

Nakon što su predstavnici SZS otišli, sa zvučnika ispred Pinka puštena je muzika.

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ u Beogradu najavljivali su prethodnih dana da će današnja šetnja završiti ispred zgrade RTV Pink, koju demonstranti nazivaju propagandnom mašinom vlasti.

Posted by on 2019-04-06. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login