Počinje Ultra Europe Festival u Splitu

Split, Ultra Europe Festival

Split, Ultra Europe Festival

Velikim partijem u splitskome “Giraffe klubu” i nastupom DJ-a Svena Vatha počinje treći Ultra Europe Festival, jedan od najvećih svjetskih festivala elektronske muzike na kojem će tokom vikenda na četiri pozornice na Poljudu te sljedeće sedmice  na Braču, Hvaru i Visu nastupiti više od stotinu izvođača te vrste muzike.

Organizatori festivala posjetiteljima, kojih se očekuje više od 180.000 iz 140 zemalja, nude dosad najbogatiji sadržaj s nikad atraktivnijim programom. Glamurozno otvorenje Ultra Europe Festivala na poljudskom stadionu bit će u petak, a do nedjelje će nastupiti više od stotinu DJ-a i izvođača, koji će puštati 250 sati muzike, među kojima su i Chemical Brothersi, David Guett, Axwell, Sven Vath i Hardwell. Nastupit će i Resless, Maurizio Schmitz, Christian Burkhardt, Alex Ranerro te mnogi drugi.

Ove je godine zanimanje za splitsku Ultru znatno veće pa je najavljeno 50.000 posjetitelja više nego lani. Osim u Splitu, taj se festival još održava na otocima Braču, Hvaru i Visu. Nakon tri dana na Poljudu festival seli na Zlatni Rat gdje će biti održan Party Yacht regata. Zabava se potom nastavlja 14. jula na otoku Hvaru u sklopu Amfora Grand Beach Resorta te 15. jula u tvrđavi Georgea III u na otoku Visu.

Tokom Ultre u Splitu svi zainteresirani moći će se besplatno i anonimno testirati na hepatitis, a bude li potrebno, i odmah razgovarati s liječnicima. Pokretni InfoHep Centar (IHC) organizirali su europska krovno udruženje “European Liver Patient’s Association” (ELPA), Hepatos, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te grad Split. Testiranja će se obavljati od 18 do 21 sat u krugu stadiona na Poljudu te u Zrinjsko-Frankopanskoj ulici kod Ragbi kluba “Nada”.

Za taj su se festival pripremile sve hitne službe u gradu – od policije, koja ne želi otkriti koliko će policajaca biti angažirano, nego poziva posjetitelje da poštuju sve upute, do vatrogasaca i Hitne medicinske pomoći, koji će za angažirati dodatne snage s obzirom na pozive “ultraša” protekle dvije godine.

Splitski aerodrom od petka do nedjelje očekuje 65.000 putnika i 340 aviona iz 104 odredišta.

Posted by on 2015-07-09. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login