Povećan broj turista za vrijeme SFF-a

Sarajevo, turistiTuristička zajednica Kantona Sarajevo nažalost zbog sistema prijave turista nije u mogućnosti da da informaciju o tačnom broju turista u Sarajevu u vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala, kao i u vrijeme održavanja svih drugih značajnijih manifestacija, kazala je za Agenciju Fena glasnogovornica Turističke zajednice KS-a Asja Hadžiefendić-Mešić.

Naše informacije sa terena govore da je u gradu znatno povećan broj turista, ali u vrijeme SFF-a su uglavnom popunjeni hotelski kapaciteti u centru grada, kazala je Hadžiefendić-Mešić.

Dodala je da ima još praznih smještajnih kapaciteta u prenoćištima, pansionima, hostelima.

Prema informacijama koje imamo sa Booking com-a, 82 posto kapaciteta smještajnih je popunjeno u vrijeme održavanja SFF-a, kazala je Hadžiefendić-Mešić dodavši kako je to ograničena informacija jer se samo jedan mali uzorak smještajnih kapaciteta nalazi na Booking com-u.

Tradicionalno najviše gostiju dolazi iz Hrvatske, Turske, Italije, Južne Koreje, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Slovenije. Najveće organizirane grupe turista dolaze iz Malezije, Južne Koreje, Kuvajta, Brazila i Argentine, kazala je Hadžiefendić-Mešić.

Posted by on 2014-08-17. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login