Povećano zagađenje zraka u Zenici

Zenica

Zenica

Služba za komunalne poslove i ekologiju Zenice je zbog povećane zagađenosti zraka, izraženu kroz rezultate mjerenja kvaliteta zraka, proglasila epizodu “Pripravnost”, kojom se građani upozoravaju na moguće pogoršanje koncentracije polutanata u zraku.

Nadležna gradska služba je na osnovu podataka o izmjerenim koncentracijama zagađujućih materija u zraku i nepovoljnih meteoroloških uvjeta, koji pogoduju pogoršanju kvaliteta zraka, a u skladu s Operativnim planom interventnih mjera Grada Zenica za djelovanje u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, proglasila epizodu povećanih koncentracija zagađujućih materija u zraku stepena pripravnosti.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati na području grada Zenice očekuju se stabilni meteorološki uvjeti koji pogoduju rastu koncentracija polutanata.

Građanima Zenice se zbog zagađenja preporučuje da smanje boravak na otvorenom u periodu povišenih koncentracija polutanata.

Posted by on 2015-02-16. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login