Poziv umjetnicima za učešće u radu ART Lab-a (Berlin – Sarajevo – Mostar)

Prenj

Prenj

Samoorganizovani umjetnički Kolektiv Kreaktiva iz Sarajeva i Umjetnički Kolektiv iz Berlina, u suradnji sa studenticom muzike i plesa Marthe Howitz iz Berlina i sarajevskom umjetnicom Nardinom Zubanović, koji sačinjavaju glumci, muzičari, dizajneri, sound perfomeri i režiseri, traži učesnike/ce zainteresovane za zajednički umjetnički rad, eksperimetiranje i stvaranje u grupi.

Rad podrazumjeva razmjenu različitih ideja i znanja iz područja vizuelne umjetnosti, instalacije, glume, pokreta i zvuka, te sedmodnevni rad u prirodi, tačnije na mostarskom odredištu Rujište.

Umjetnici/ce bi na periferiji planina Prenj i Velež, na kojima se nalazi ovo područje, tokom sedmodnevnog kampiranja, zajednički osmislili umjetnički program i kreairali finalni umjetnički dogadjaj koji bi publici bio predstavljen na ovoj lokaciji i u prostorijama sarajevskog Kina Bosna. Ova umjetnička ideja ima za namjeru spojiti umjetnike/ce i performere/ke koji istražuju različite medije, imaju različita umjetnička promišljanja, iskustva i načine umjetničke komunikacije u namjeri da isti, kombinirajući različite pristupe, ostvare finalni zajednički umjetnički rad ili dogadjaj, koji će predstaviti publici.

Poželjno je da zainteresirani učesnice/ce i umjetnici/ce imaju interes za proces nastanka umjetničkog rada, sposobnost rada bez hijerarhije, iskustva u umjetničkim medijima ili mediju, da su otvoreni za eksperimentisanje i slobodni u periodu od 2. 9. do 10. 9. 2017. godine.

Pravo učešća imaju profesionalni umjetnici/ce vizuelne umjetnosti, pokreta i zvuka, ali i svi koji imaju interes za različite umjetničke prakse i odgovaraju gore navedenom opisu.

Prevoz iz Sarajeva/Mostara do Rujišta, hrana i kamp mjesto su obezbjeđeni.

Napomena: Učesnici/ce trebaju imati svoju kamping opremu.

Aplikacija za učešće u umjetničkoj ideji ART Lab (Berlin – Sarajevo – Mostar) treba da sadrži ime i prezime, kontakt, kratku biografiju, i motivaciono pismo do 100 karaktera.

Ispunjenu aplikaciju sa napomenom Za ART Lab (Sarajevo – Berlin –Mostar) poslati na mail kinobosna@hotmail.com, najdalje do 22. 7. 2017. ove godine.

Imena pet odabranih učesnika/ca biti će  objavljena na stranici Kolektiva Kreaktiva.

Posted by on 2017-07-03. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login