Poznata 23 učesnika Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine

Rusija 2018

Rusija 2018

Nakon završetka službenog dijela većine kontinentalnih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje je na rasporedu od 14. juna do 15. jula 2018. u Rusiji, plasman su dosad osigurala 23 nacionalna tima, od ukupno 32 reprezentacije.

Preostalih devet učesnika bit će poznato nakon dodatnih kvalifikacija i posljednjeg kola u afričkim kvalifikacijama.

Uz domaćina SP-a Rusiju, direktan nastup na Mundijalu iz Evrope već su izborile selekcije Njemačke, Engleske, Belgije, Španije, Poljske, Islanda, Srbije, Francuske i Portugala

U afričkoj kvalifikacijskoj zoni nastup u Rusiji su osigurali Nigerija i Egipat, iz Južne Amerike Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, iz Azije Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, te iz Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba – Meksiko, Kostarika i Panama.

Za četiri mjesta u baražu iz Evrope borit će se Švicarska, Italija, Hrvatska, Danska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska. Prve utakmice doigravanja igrat će se od 9. do 11. novembra, a revanši od 12. do 14. novembra. Žrijeb parova će se obaviti 17. oktobra.

Dodatne kvalifikacije igraju još Peru i Novi Zeland, te Australija i Honduras.

Preostala tri učesnika iz Afrike bit će poznata nakon posljednjeg kola kvalifikacija, koje se igra 10. i 11. novembra.

Posted by on 2017-10-12. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login