Poznata 23 učesnika Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine

Rusija 2018

Rusija 2018

Nakon završetka službenog dijela većine kontinentalnih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje je na rasporedu od 14. juna do 15. jula 2018. u Rusiji, plasman su dosad osigurala 23 nacionalna tima, od ukupno 32 reprezentacije.

Preostalih devet učesnika bit će poznato nakon dodatnih kvalifikacija i posljednjeg kola u afričkim kvalifikacijama.

Uz domaćina SP-a Rusiju, direktan nastup na Mundijalu iz Evrope već su izborile selekcije Njemačke, Engleske, Belgije, Španije, Poljske, Islanda, Srbije, Francuske i Portugala

U afričkoj kvalifikacijskoj zoni nastup u Rusiji su osigurali Nigerija i Egipat, iz Južne Amerike Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, iz Azije Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, te iz Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba – Meksiko, Kostarika i Panama.

Za četiri mjesta u baražu iz Evrope borit će se Švicarska, Italija, Hrvatska, Danska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska. Prve utakmice doigravanja igrat će se od 9. do 11. novembra, a revanši od 12. do 14. novembra. Žrijeb parova će se obaviti 17. oktobra.

Dodatne kvalifikacije igraju još Peru i Novi Zeland, te Australija i Honduras.

Preostala tri učesnika iz Afrike bit će poznata nakon posljednjeg kola kvalifikacija, koje se igra 10. i 11. novembra.

Posted by on 2017-10-12. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You must be logged in to post a comment Login