Pozorište lutaka Mostar slavi 65 godina postojanja

Pozorište lutaka u Mostaru ove godine u mjesecu novembru obilježava jubilej 65 godina postojanja. U susret tim danima, za vjernu publiku pripremaju bogat kulturni program.

Pozorište lutaka Mostar

Pozorište lutaka Mostar

Pored redovne programske šeme i sadržaja kojim ćemo posebno obilježiti jubilej krajem septembra pokrećemo i lutkarsku radionicu za djecu kojom i zvanično otvaramo novu – dječiju scenu. Ovim projektom obrazovnim institucijama u gradu Mostaru nastojimo biti ‘desna ruka’, te učenicima ponuditi edukativne radionice, na kojima će moći pokazati svoju kreativnost i usvojiti nove vještine koje će učenici prenositi svojim vršnjacima u svojim sekcijama po školama”, kažu u ovoj instituciji.

Kao i prethodnih godina, Pozorište lutaka Mostar i ove godine učestvuje na nekoliko prestižnih internacionalnih lutkarskih festivala, na kojima nerijetko osvajaju značajne nagrade. U ovom mjesecu sa predstavom ‘Ljepotica i Zvijer’ gostuju na ‘IX Bugojanskom lutkarskom bijenalu’, a u oktobru učestvuju na 18. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu ‘LUT FEST’ u Istočnom Sarajevu, te Banja Luci na ‘XVI međunarodnom festivalu pozorišta za djecu’ sa predstavom ‘Princ iz moje ulice’.

24.9.2017. na programu je predstava ‘Želim biti normalan’, u režiji Todora Valova, a prema tekstu Theodore Popove.

Lutkarsku predstavu ‘Princ iz moje ulice’, u režiji Nedžada Maksumića igrat će u nedjelju 1.10.2017. u Pozorištu lutaka u Mostaru.

Karte za nedjeljnu predstavu, po cijeni od 4 KM, mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta sat vremena prije početka predstave.

Posted by on 2017-09-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login