Predstava “Ay, Carmela” zatvara Festival Sarajevska zima 2017.

Sarajevska zima

Sarajevska zima

Kultna predstava “Ay, Carmela” bit će izvedena večeras u Sarajevskom ratnom teatru s početkom u 20.00 sati, saopćio je SARTR. Ovo izvođenje je i dio programa zatvaranja Festivala Sarajevska zima 2017. godine.

Režiju za predstavu potpisuje Robert Raponja, a uloge tumače Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet)

“Ay, Carmela” je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju strijeljati.

Predstava je intimna i sentimentalna hronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Na repertoaru SARTR-a se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

Cijena ulaznice je 10 KM, a za učenike, studente i penzionere omogućen je popust.

Posted by on 2017-03-21. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login