Predstava ‘Bijela griva’ danas zatvara mali MESS

Predstava “Bijela griva”, priča o prijateljstvu dječaka i konja, bit će prikazana danas na Youtube kanalu festivala MESS u okviru dječijeg programa mali MESS.

Modul memorije
MESS

Nastala u produkciji Šabačkog pozorišta i režiji Irene Ristić, predstava je podijeljena na četiri zasebne priče. Jednu priča dječak, drugu konj, treću stari konjušar Antonio, a četvrtu Gazda, na čijem se imanju ovo dogodilo.

Rediteljica Irena Ristić naglasila je da je predstava, koja zatvara program mali MESS, namijenjena djeci starijoj od šest godina, ali i odraslima koji nisu zaboravili šta je to prijateljstvo, šta je sloboda i zašto je važno voditi djecu u pozorište.

– Radom na ovoj predstavi upustili smo se u avanturu da napravimo verziju koja do sada nije viđena. Četiri zasebne priče donose mogućnost shvatanja predstave na četiri različita načina, a sa novim vidom praćenja predstava u online formatu, ta mogućnost se i dodatno proširuje – kazala je Risti.

Predstava, kako je dodala, ima zadatak da se bori protiv dominacije posjeda koja je sve zastupljenija i kod djece te da ukaže na važnost principa jednakosti.

Autori priča te ujedno i izvođači i izvođačice su Miloš Vojnović, Dušan Simić, Ivan Tomašević, Vladimir Milojević, Siniša Maksimović i Deana Kostić. Scenografiju i kostimografiju radio je ŠKART kolektiv, orginalnu muziku Boris Mladenović, a dramaturgiju Tijana Grumić, saopćeno je iz Direkcije MESS-a.

Posted by on 2020-11-22. Filed under Kultura, MESS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login