Predstave na majskom repertoaru scene MESS

MESSScena Internacionalnog teatarskog festivala MESS u okviru majskog repertoara publici će predstaviti predstave nastale u koprodukciji sa domaćim i evropskim teatrima.

Svoja dva igranja ovog mjeseca će imati i predstava “Kokoš“, 11. maja u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica koje će se također održati i u okviru Festivala bh. drame, i 13. maja u Sarajevskom ratnom teatru.

Program će dalje nastaviti gostujuća predstava Selme Spahić, “Natatorijum“ koja je realizirana u produkciji Narodnog pozorišta Subotica, a koja će igrati u SARTR-u 15. maja, a ponovno igranje u Kamernom teatru 55 imati i “Koncert ptica“, koji će igrati 18. maja.

Majski repertoar će zatvoriti predstave “Brašno u venama“ Borisa Liješevića koja će 20., 21. i 22. maja igrati u SARTR-u, te “Gospodin jastuk“ Luca Cortine, koja će u Pozorištu mladih Sarajevo igrati 21. maja.

S ciljem promocije svih pozorišnih zanimanja, maj će se obilježiti kao mjesec scenografije, saopćeno je iz MESS-a.

Posted by on 2015-05-11. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login