Premijera dokumentarca Emira Kapetanovića u petak u šest bh. gradova

film

film

U pet bosanskohercegovačkih gradova u petak će biti održana premijera dokumentarnog filma “Potraga za sličnostima” Emira Kapetanovića, koji je ujedno i završetak istoimenog projekta realiziranog od Magacin Kabarea uz podršku Američke ambasade u BiH.

Kao svojevrsna kruna tog projekta, film obuhvaća sve značajne trenutke s održanih edukacija i radionica te prikazuje završne umjetničke radove, promišljanja i izjave mladih učesnika iz šest bh. gradova koji su angažmanom u tom projektu pokušali pomjeriti granice te, umjesto isticanja različitosti, pronaći sličnosti između pripadnika različitih etničkih skupina u BiH.

– Više od dvije stotine mladih koji su učestvovali u tom filmu uspjeli su dokazati da je bolju Bosnu i Hercegovinu moguće praviti jedino dijalogom i zajedničkim traganjem za rješenjima. Pružanje mogućnosti mladima da se upoznaju, posjećuju i pronalaze zajedničke interese jedini je način da se borimo protiv daljih podjela i nefunkcionalnosti bh. društva – kazao je reditelj filma Emir Kapetanović.

Film “Potraga za sličnostima” premijerno će biti prikazan u Doboj Jugu, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Tomislavgradu, Loparama i Ribniku, a ulaz na filmske projekcije za posjetioce je besplatan – saopćeno je iz press službe Magacin Kabarea.

Posted by on 2017-09-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login