Premijerno prikazan kratki film o borbi protiv korupcije “Reality Check”

Reality Check “Reality Check” naziv je kratkometražnog filma realiziranog u okviru projekta “Podrška Evropske unije provedbi zakona u Bosni i Hercegovini” koji je premijerno prikazan u EU info centru Delegacije Evropske unije u BiH

Film donosi pregled najvažnijih postignuća te smjernice za dalji napredak BiH na putu ka Evropskoj uniji u oblasti vladavine zakona.

Jačanje borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, unaprjeđenje međunarodne policijske saradnje, ispunjavanje uslova za EUROPOL, te korištenje posebnih istražnih radnji i mjera, neki su od segmenata koje film obrađuje.

Konsultantica za komunikacije ovog projekta Monja Koluder istaknula je za Agenciju Fena da je projekt “Podrška Evropske unije provedbi zakona u BiH” realiziran od maja 2012. do augusta 2014. godine. Fokus je stavljen na jačanje kapaciteta policijskih i tužilačkih institucija, te na njihovu bolju međusobnu saradnju i koordinaciju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Ovaj film predstavlja rad projekta kroz najznačajnija postignuća u radu s policijskim i tužilačkim institucijama, govori o načinu na koji se ovakvi projekti u stvarnosti provode, te donosi smjernice kako naprijed i koji su to predstojeći izazovi kada je riječ o vladavini zakona u BiH”, istaknula je ona.

Projekt je finansirala EU u iznosu od sedam miliona eura kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA 2010).

Posted by on 2014-09-17. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login