Preminuo legendarni komičar i oskarovac Robin Williams

Robin WilliamsPoznati glumac i oskarovac Robin Williams preminuo je u 64. godini.

Iako to nisu potvrdili njegovi potparoli, u službenom saopštenju stoji da se Williams posljednjih mjeseci borio s teškom depresijom pa mediji pišu kako je vjerovatno riječ o samoubojstvu na što sumnja i policija.

Podsjetimo, Williams je osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Dobri Will Hunting”, a jedna od njegovih posljednjih uloga bila je ona Theodorea Roosevelta u trećem nastavku komedije “Noć u muzeju” koja će se u kinima pojaviti krajem decembra.

Između ostalog, Williams je poznat i po svojim stand-up nastupima i ulogama u filmovima kao što su “Dobro jutro, Vijetname”, “Društvo mrtvih pjesnika”, “Buđenja” i “Gospođa Doubtfire” čiji je nastavak nedavno najavljen.

Robin Williams rođen je 21. jula 1951. godine u Illinoisu, glumom se počeo baviti već u srednjoj školi. Studirao je glumu na Juilliradu, a nastupao je kao komičar u noćnim klubocima. Prvu ulogu ima je 1978. godine u seriji “Happy Days”, glumio je vanzemaljca koji je stigao na zemlju Morka. Zvijezda serije Henry Winkler izjavio je danas kako je bio svjestan Robinove savršenosti već na prvoj probi.

Williams se dugo borio s ovisnošću o drogama i alkoholu, a prije pet godina u bolnici je završio zbog problema sa srcem.

Williamsova supruga, grafička dizajnerica Susan Schneider, s kojom se vjenčao u oktobru 2011. godine poslala je saopćenje medijima.

“Jutros sam izgubila supruga i najboljeg prijatelja, a svijet je izgubio jednog od voljenih umjetnika i predivno ljudsko biće. Srce mi je doslovno slomljeno”, napisala je Schneider.

“U ime Robinove obitelji tražimo privatnost u našoj dubokoj tuzi. Nadamo se da naš fokus neće biti njegova smrt nego bezbrojni trenuci radosti i smijeha koje je on dao milionima”, dodala je glumčeva supruga.

Vijest o smrti legendarnog glumca potresla je Hollywood, ali i sve obožavatelje diljem svijeta.

Posted by on 2014-08-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login