Prijave za regionalni edukativni program Music Meeting do 30. septembra

Jazz Fest SarajevoMladi muzičari i studenti muzike mogu se od danas do 30. septembra prijaviti na regionalni edukativni program “Music Meeting” koji se četvrtu godinu organizira u okviru Međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo.

Program je namijenjen mladim muzičarima u dobi od 18 do 27 godina, zainteresiranima za jazz, ali je otvoren i za muzičare izvan okvira jazza koje zanima istraživanje i iznalaženje novih pristupa u stvaranju muzike.

Ovogodišnji program će okupiti više od 80 mladih muzičara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije, a zainteresirani za program mogu aplicirati putem formulara na zvaničnoj festivalskoj stranici www.jazzfest.ba.

Osim što će u Sarajevu okupiti mlade iz šire regije, koji će sudjelovati u brojnim programskim aktivnostima uključujući radionice i razgovore sa međunarodnim umjetnicima – gostima festivala, Music Meeting će omogućiti i zajedničke nastupe polaznika te tako ostati početna platforma i za eventualne buduće saradnje regionalnih muzičara, uspješno ustanovljena 2012. godine.

Muzičarima koji budu primljeni na program bit će plaćeni putni troškovi i troškovi hotelskog smještaja u Sarajevu, a bez naknade će prisustvovati svim programima 19. Jazz Festa Sarajevo 2015. koji će biti održan od 3. do 8. novembra ove godine, saopćeno je iz Pres-službe Jazz Festa Sarajevo.

Posted by on 2015-09-02. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login