Prijavljen rekordan broj filmova na 16. MFF-u

Mediteran film festival

Mediteran film festival

S rekordnim brojem prijava, od 430 pristiglih filmova, završen je natječaj za 16. Mediteran film festival (MFF), koji će od 26. do 29. kolovoza biti održan u Širokom Brijegu.

Kako je priopćeno iz MFF-a, selektor Festivala Damir Čučić pregledat će filmove pristigle iz 22 mediteranske zemlje te će u natjecateljski program 16. MFF-a ući oni koji budu sadržavali najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti. MFF djeli filmove u dva natjecateljska programa. U jednoj selekciji natjecat će se kratki dokumentarci u trajanju do 30 minuta, a u drugoj dokumentarni filmovi koji traju više 30 minuta.

Šesteročlani međunarodni žiri, koji će činiti prošlogodišnji pobjednici, kao i poznati redatelji iz regije, ocjenjivat će filmove iz obje selekcije, a tijekom Festivala odlučivat će o najboljim dokumentarnim filmovima s područja Mediterana, dok će jednu nagradu tradicionalno dodijeliti publika.

Na jednom od najvećih dokumentarnih festivala u regiji tako će se i ovu godinu, uz spomenuti natjecateljski program, moći vidjeti i najnovija svjetska dokumentarna ostvarenja, projekcije igranih filmova ali i premijere filmova domaćih autora.

U tijeku je izrada vizualnog rješenja za ovogodišnji Festival, a organizatori poručuju kako uz dobru filmsku atmosferu ni ovu godinu neće izostati odlična zabava, ležerni i opušteni after partyi, po kojima je MFF poznat i omiljen.

Posted by on 2015-06-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login