Prognoza vremena za naredne dane

oblačno vrijeme

oblačno vrijeme

U BiH u ponedjeljak će biti oblačno vrijeme s kišom, uglavnom na jugu, jugozapadu i sjeverozapadu naše zemlje. Očekivana količina padavina u tim područjima u toku 24 h je od 10 do 20, a u ostalim djelovima od 2 do 10 mm. Jutarnja temperature od 6 do 12, na jugu do 14, a najviša dnevna od 12 do 19 stupnjeva.

U većem dijelu BiH u utorak će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom u zemlje. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima. Očekivana količina padavina jugu i zapadu je od od 10 do 50, a lokalno i više, a u ostalim djelovima od 10 do 20 mm. Jutarnja temperature od 7 do 12, na jugu do 15, a dnevne od 11 do 18 stupnjeva.

U Bosni u srijedu će biti umjereno oblačno, samo ponegdje u sjeveroistočnim i sjevernim područjima može pasti i malo kiše, a u Hercegovni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 19 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Posted by on 2014-11-17. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login