Projekcija kratkih dokumentarnih filmova učenika iz Stoca

NDCNansen dijalog mreža u BiH organizira projekciju kratkih dokumentarnih filmova učenika iz Stoca, Prozora/Rame i Mostara, koja će se održati u Sarajevu u petak, 18. 5. 2012. u Art-kinu „Kriterion“ (bivše kino „Tesla“), Obala Kulina bana 2, s početkom u 13:00 sati.

Ovom prilikom, učenici Srednjih škola iz Stoca i Prozora/Rame, te Gimnazije Mostar prezentirati će 4 kratka dokumentarna filma, koja su snimali u proteklih nekoliko mjeseci u okviru projekta pod nazivom „Priče o dijalogu“.

Projekt „Priče o dijalogu“ realiziran je uz pomoć Nansen dijalog centra Mostar i financijsku podršku Vlade Velike Britanije.

Cilj projekta je jačanje saradnje između škola sa različitim obrazovnim programima kroz organiziranje medijskih radionica i obuku učenika za snimanje kratkih dokumentarnih filmova na temu dijaloga i komunikacije. Planirana projekcija filmova predstavlja završni rezultat učešća učenika iz Stoca, Prozora/Rame i Mostara u projektu „Priče o dijalogu“.

Ovoj prezentaciji prisustvovati će i ambasador Velike Britanije u BiH Nigel Casey, ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH Vibeke Lilloe, te predstavnici lokalnih vlasti, relevantnih obrazovnih institucija i nevladinih organizacija iz Sarajeva.

Posted by on 2012-05-17. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login