Promocija kulturne baštine BiH

Kulturno naslijeđe bez granica CHwBKulturno naslijeđe bez granica CHwB

Kulturno naslijeđe bez granica CHwB

U cilju podizanja svijesti o zajedničkom i bogatom kulturnom naslijeđu Bosne i Hercegovine, promociji nemotorizovanog prevoza i zaštite životne sredine, Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica (Cultural Heritage without Borders – CHwB) u saradnji sa partnerima organizuje prvi “Tour de Culture” u našoj zemlji, saopćeno je iz Fondacije.

“Tour de Culture” je netakmičarski i rekreativni biciklistički događaj namijenjen svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine koji se realizuje 24. maja na području Počitelja, Čapljine, Blagaja i Mostara. Učesnici ture duge 55 km će posjetiti lokalitete od kulturno-historijskog značaja i na svakom sudjelovati u posebnom programu osmišljenom u cilju promocije, očuvanja i zaštite baštine svih građana i građanki BiH.

U prvom “Tour de Culture BiH” broj učesnika je ograničen na 100 biciklista.

Na području Blagaja, u sklopu ovog jedinstvenoj biciklističkog događaja, biće održana izložba umjetničkih radova inspirisanih kulturnom baštinom Bosne i Hercegovine.

Rok za prijave na izložbu je 15. maj.

“Tour de Culture“ je jedna od aktivnosti projekta “Učini svojim!”, koji finansira Evropska unija u okviru programa “Sarajevo 2014”.

Program “Sarajevo 2014” se sastoji od serije projekata koji se realizuju povodom obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata i s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Posted by on 2015-05-06. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login