‘Protestna šetnja za istinu’, osam godina od ubistva Vukelića

Banja LukaNalogodavci i izvršioci ubistva inžinjera Milana Vukelić u Banjaluci, ni osam godina od ovog zločina, nisu otkriveni niti privedeni pred lice pravde. Na to su u subotu upozorili i građani protestnom šetnjom pokraj entitetskih institucija.

Milan Vukelić, ubijen je 6. novembra 2007. godine, eksplozivnom napravom postavljenom ispod njegovog automobila, i to samo stotinu metara od sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Vukelić je javno govorio o sprezi “građevinske mafije” i vlasti u Gradu Banjaluci.

Ljiljana Todorović sestra ubijenog Vukelića smatra da vlast krije nalogodavce i izvršioce ovog zločina.

“Ja znam da oni znaju i ko je naručio, i ko je ubio i samo živim za taj trenutak da se to objavi. To su građani dužni da znaju, niko ne smije da sakrije istinu od građana”, kaže Todorović.
​Miljan Kovač kao novinar sarađivao je sa Vukelićem za kojeg kaže da je bio čovjek velikog integriteteta, čak i kad su mu upućivali prijetnje visoki funkcioneri MUP-a. Ono o čemu je javno govorio Vukelić jesu sprega kriminala i politike, ističe Kovač.

“Govorio je o kriminalu prilikom rekonstrukcije Trga Krajine, parka Petar Kočić, izgradnje kolektora na banjalučkom polju i još mnogim drugim aferama građevinske mafije”, navodi Miljan Kovač.

Tomislav Dobrnjac tog kobnog 6. novembra 2007. nalazio se u vozilu sa Vukelićem i u eksploziji je ostao bez noge. Kaže da će doći vrijeme kada će se saznati istina.

“Kada se promijeni kompletna garnitura vlasti, onda će se, možda, nešto saznati, a ja znam da oni znaju”, poručio je Dobrnjac.

Podsjetimo u eksploziji automobila u Banjaluci, prije osam godine, smrtno je stradao Milan Vukelić, a povrijeđeni su pomenuti Tomislav Dobrinjac i Slava Petinović.

Do eksplozije koja je raznijela automobil “Ford fiesta”, koji je bio u kretanju, došlo je 6.11.2007. godine u banjalučkom naselju Starčevica u Ulici Jug Bogdana, u neposrednoj blizini sjedišta MUP-a Republike Srpske.

Posted by on 2015-11-08. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login