Pruga Nikšić-Čapljina i put Podgorica-Sarajevo kapitalni projekti

željeznička pruga Željeznička pruga Nikšić – Čapljina i magistralni put Podgorica – Sarajevo kapitalni su projekti saradnje Crne Gore i BiH, čiju bi realizaciju trebalo što prije početi, ocijenjeno je na sastanku ambasadora BiH u Crnoj Gori Izmira Talića i lokalne uprave Nikšića.

Talić je izjavio da je riječ o izvjesnim projektima koji će donijeti dobrobit BiH i Crnoj Gori i da nema razloga da ne počne njihova realizacija.

“Svjedoci smo da putne veze između naše dvije države nisu na nekom visokom nivou, iako je saobraćaj veoma važan za komunikaciju, ali imam saznanja  da će u nekom skorijem periodu biti vidljivi pomaci kada su ti projekti u pitanju”, rekao je Talić nakon sastanka.

On je ocijenio da su to skupi projekti, čija se realizacija sa nestrpljenjem očekuje, ali da “EU i po deset puta preračuna potrebna sredstva da bi odobrila i jedan euro”.

“Nadam se da će već u mom mandatu, možda, biti riješen neki od tih kapitalnih poslova. Konkretni potezi očekuju se od nadležnih, a posao nas u diplomatiji je da prikupimo sve informacije, proslijedimo ih na relevantne adrese i urgiramo da se projekti što prije odrade”, rekao je Talić.

Predsjednik nikšićke općine Nebojša Radojičić rekao je da je veoma bitno da se poboljša saobraćajnica ka BiH, preko graničnog prijelaza Šćepan Polje ka BiH, kao važnom partneru Crne Gore.

On je istakao da je sa Talićem razgovarao i o željezničkoj pruzi i problemima koje Crna Gora ima sa naplatom naknade po osnovu potapanja dijela nikšićke općine prilikom izgradnje Bilećkog jezera.

“U narednom periodu dosta toga možemo imati zajedničkog kao komšije i dva naroda, koji nemaju barijera i praktično su do juče živjeli u jednoj državi i imaju slične probleme”, rekao je Radojičić.

Posted by on 2011-10-27. Filed under Čapljina, Ekonomija, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login