Prva prijateljska utakmica Kube i SAD-a

Kuba, SADAmerički nogometni klub New York Cosmos u junu će odigrati prijateljsku utakmicu protiv nacionalne reprezentacije Kube, a meč je dogovoren u okviru podrške aktuelnim diplomatskim pregovorima o normalizaciji odnosa između SAD-a i Kube.

Bit će to prvi dolazak jednog američkog kluba na Kubu u posljednjih pola stoljeća, a „led će probiti“ Cosmos, ekipa za koju igraju poznati nogometni asovi poput Raula Gonzaleza i Marcosa Senne.

List New York Times piše da će New York Cosmos 2. juna otputovati u Havanu, a da će zvanična najava ove utakmice biti objavljena tokom ove sedmice.

Podrška s terena

Američke i kubanske vlasti su krajem prošle godine pokrenule diplomatske pregovore s ciljem normalizacije bilateralnih odnosa koji su već duže od pet decenija bili u apsolutnoj blokadi.

Delegacije dviju zemalja i dalje vode pregovore u tom pravcu, a najavljena im je podrška i s nogometnih terena.

Reprezentacija Kube se sprema za nastup na CONCACAF kupu, koji je na rasporedu u julu, a očekuje se veliko interesovanje tamošnje javnosti za najavljeni meč s američkim klubom.

Posted by on 2015-03-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login