Prva zlatna medalja za BiH na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama

Andrija RadošAlpski skijaš Andrija Radoš osvojio je prvu zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji.

Radoš je u disciplini superveleslalom slavio ispred Dušana Stefanova iz Srbije i Robinsona Kyla iz SAD-a.

Radoš, kojem su ovo prve olimpijske igre, sa ponosom je rekao da je to njegov najsretniji trenutak u životu.

– Kad sam završio trku, nisam vjerovao da je zlato moje. Hvala mom treneru Rusku, sa kojim sam zadnja tri mjeseca radio na Vlašiću. Hvala selektoru Ognjenu koji mi je ovdje unio samopouzdanje. U BiH se vraćam sa zlatom, ali želim medalju i u veleslalomu. Nisam još ovdje sve završio – kazao je Radoš.

Selektor Ognjen Glamočanin je kazao da je Radoš još u preliminarnim trkama pokazao da je u Austriju došao spreman.

– Andrija je poslušao moje savjete, jer već dva dana ovdje pada kiša i svaka greška mogla je biti kobna. Zato smo se prilagodili uvjetima staze. Andrija ima zlato oko vrata. Nadam se da je ovo samo početak naših osvajanja medalja. Prva medalja, pa prvo zlato, dala nam je još veće samopouzdanje – rekao je Glamočanin.

Druga predstavnica BiH, koja je danas nastupila, Tanja Glavočević osvojila je četvto mjesto također u supervelslalomu.

Takmičenje se sutra nastavlja preliminarnim trkama u veleslalomu gdje će nastupiti: Edna Šunjić, Merima Osmanović, Tanja Glavočević, Harun Tanović, Spomenko Martinović i Andrija Radoš.

Prema programu takmičenja sutra će bh. takmičari nastupiti i u kvalifikacionim trkama u nordijskom trčanju u disciplini 1000 m. Nastupit će: Hiba Sultanović, Selmedina Berišaj, Sanela Ćorović, Kristina Klačar, Edita Berišaj, Njegoš Mihailović, Nemanja Šević, Radenko Savanović i Josip Adžaip, saopćeno je iz Specijalne olimpijade BiH.

Posted by on 2017-03-20. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login