Raskošna ljepota planina u zimskim uslovima

planina

planina

Na sjevernim padinama Bjelašnice iznad mjesta Pazarić na nadmorskoj visini 965 metara smješten je planinarski dom Kraljevac Planinarskog smučarskog društva „Pazarić“ koji je utemeljen 2007. godina, a otvoren 2011. godine.

To mjesto redovno posjećuju planinari i drugi ljubitelji prirode. Do njega se može doći iz više pravaca, laganim hodom i stazama pogodnim za sve ljubitelje prirode.

Ovog vikenda pohodila ga je grupa od dvadesetak planinara PD „Igman“ iz Sarajeva i drugih ljubitelja prirode. Uživali su u prirodnim ljepotama i čistom zraku, a ni duboki snijeg nije ih omeo u dobrom raspoloženju. Kako izgleda to područje u zimskom periodu svjedoče fotografije koje je Feni ustupio planinar Đido Dervišević.

Pazarić je dvadesetak kilometara udaljen od Sarajeva i polazna je stanica za planinarske ture na Bjelašnici, kroz selo Ljubovčići ka Šavnicima, Podgradini, Stanarima i Hranisavi.

Posted by on 2015-03-16. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login