Raspored četvrtfinalnih susreta Mundijala

SP osmofinaleNakon 15 dana i 48 odigranih utakmica Svjetsko prvenstvo u nogometu stiglo je do završnice gdje je ostalo osam najboljih.

Iza nas je ostalo osam utakmica osmine finala, koje i nije donijelo baš preveliko iznenađenje, ali definitivno jeste mnogo uzbuđenja gdje su u nekim trenutcima najveći favoriti bili na staklenim nogama.

Za neke koji su važili za favorite bila je teška borba, koja je na početku djelovala kao rutinska, ali su ih protivnici definitivno namučili na putu do osam najboljih.

U četvrtfinalu nas očekuje tri spektakularna meča, te jedan, koji će svakako biti u centru pažnje, u kojem će Kostarika još jednom na ovom prvenstvu pokušati zadiviti svijet.

U petak nas očekuje evropski klasik – Francuska i Njemačka, te Brazil i Kolumbija, meč u kojem domaćin prvi put nije izraziti favorit.

Četvrtfinale u subotu otvara utakmica Argentina – Belgija, od koje se jako puno očekuje. I za kraj četvrtfinala Holandija – Kostarika.

Posted by on 2014-07-03. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login