Reprezentativac Lihtenštajna Dennis Salanović će nositi dres BiH

Fudbalska reprezentacija BiH,Aktuelni fudbalski reprezentativac Lihtenštajna Dennis Salanović će u budućnosti nositi dres bh. fudbalskih reprezentacija.

Osamnaestogodišnji igrač koji nastupa za mlađe selekcije slavnog Atletica iz Madrida našao se na spisku selektora Lihtenštajna Renea Pauritscha za utakmicu s BiH, koja će biti odigrana u 17 sati na stadionu Tušanj u Tuzli.

Čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FSBiH) dolazak mladog Salanovića su iskoristili kako bi ga privolili za promjenu nacionalnog dresa, u čemu su, kako predsjednik Saveza Dino Begić tvrdi, i uspjeli.

Begić je za AA rekao kako je obavljen razgovor sa Salanovićem i njegovom porodicom, koja je porijeklom iz Banovića, tokom kojeg su odlučili da talentovani igrač u budućnosti postane igrač “zmajeva”.

“Obavili smo razgovor s njim i njegovim roditeljima na obostrano zadovoljstvo. I već danas smo krenuli u proceduru sređivanja potrebne papirologije kako bi Salanović ubuduće igrao za BiH”, izjavio je Begić u Tuzli.

Posted by on 2014-09-05. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login