Rivaldo najavio mogući povratak na teren

Rivaldo

Rivaldo

Bivši brazilski nogometni reprezentativac Rivaldo, osvajač titule svjetskog prvaka 2002. godine, a sada direktor drugoligaškog kluba Mogi Mirim, razmišlja da se ponovo aktivira, prenosi agencija Reuters.

Četrdesettrogodišnji Rivaldo došao je na ideju o ponovnom igračkom angažmanu kako bi pomogao klubu da se spasi ispadanja u niži rang takmičenja. Kazao je kako će svakodnevno trenirati i odigrati nekoliko utakmica, ali je odbacio ideju o potpunom povratku

Mogi Mirim je osvojio svega tri boda iz prvih osam utakmica brazilskog šampionata u Serie B (Druga liga), ne ostvarivši ni jednu pobjedu.

„Još jednom ću žrtvovati porodicu za dobro kluba i nadam se da ću vidjeti tim na mnogo višem takmičarskom nivou“, rekao je nekadašnji vezni igrač Barcelone, Milana i Deportivo La Corune.

Romario i Rogerio Ceni

Rivaldo je završio igračku karijeru prije 15 mjeseci.

„Vjerujem da ću svakodnevnim treninzima sa igračima uspjeti da im prenesem potrebnu mirnoću u ovo teško vrijeme. Prestao sam igrati prije 15 mjeseci, no ako koljeno me bude slušalo, mogao bih pomoći u nekim utakmicama. Sve će se vidjeti na treninzima.“, rekao je Rivaldo.

„Mislim da imamo tim koji se ne bi trebao boriti za opstanak, dovoljno smo dobri barem za sredinu tabele. Neću igrati sve utakmice, ali kao nogometaš sa validnim ugovorom želim pomoći.“

Vrhunski brazilski nogometaši često igraju krajem tridesetih i početkom četrdesetih godina svog života kako bi pomogli domaćim klubovima koji rade u skromnim uvjetima.

Romario je u 41. godini igrao za prvoligaša Vasco de Gamu, dok golman Rogerio Ceni (42) i dalje igra za Sao Paulo, također u prvoj ligi, podsjeća Reuters.

Posted by on 2015-06-27. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login